پرستار به آلمان2022-11-08

مهاجرت پرستاران به آلمان 2024 + شرایط، هزینه‌ها و مدارک لازم

دانشگاه‌های ارمنستان در فهرست دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم ایران قرار دارند؛ اما در زمینه علوم پزشکی، براساس لیست جدید وزارت بهداشت، هیچ‌یک از دانشگاه‌ها در این حوزه تأیید نشده‌اند. با این وجود دانشگاه دولتی ایروان رتبه ۱۰۰۱-۱۲۰۰ رنکینگ جهانی QS را دارد و مدارک آن‌ مورد تایید بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی است و رشته پرستاری را نیز ارائه می‌دهد. شرایط سنی خاصی برای مهاجرت پرستاران به آلمان مطرح نشده اما با توجه به سن بازنشستگی در آلمان، بهتر است متقاضی کمتر از ۴۵ سال سن داشته باشد. از ژوئن ۲۰۲۰، دوره‌های آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان دستخوش تغییرات مهمی شده‌اند. یکی از مهم‌ترین این تغییرات، یکپارچه‌سازی دوره‌های پرستاری سالمندان و کودکان است.

هزینه زندگی در این شهر بسیار مناسب است و آن را به گزینه ای مناسب برای دانشجویان پرستاری و پزشکی علاقه مند به تحصیل در دانشگاه لایپزیگ و دانشگاه علمی کاربردی لایپزیگ تبدیل کرده است. باید بدانید باتوجه به کمبود نیروی کاری که در بخش مراقبت و پرستاری در آلمان وجود دارد، تمامی شهرهای آن دارای فرصت‌های شغلی برای پرستاران می‌باشد. مهاجرت پرستاران به کشور آلمان برای اتباع خارجی طبق قوانین خاص تعریف شده است که از جمله آنها می توان به داشتن مدرک معتبر دانشگاهی و مدرک زبان اشاره کرد. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره دقیق‌تر، می توانید از خدمات مشاوره‌ ی معتبر امید فرتاک استفاده کنید. قبل از گرفتن جاب آفر برای مهاجرت کاری به عنوان پرستار بهتر است ببینید کدام شهر مناسبتر است. مثلا اگر قصد دارید تحصیل و سپس وارد بازار کار شوید هامبورگ شهر مناسبی است.

این مراحل به پرستاران کمک می‌کند تا به‌طور قانونی و معتبر در آلمان فعالیت کرده و خدمات پرستاری با کیفیت بالا ارائه دهند. برای همراهی خانواده در مهاجرت به آلمان به عنوان پرستار، شما باید ویزای کاری خود را دریافت کرده و در آلمان مشغول به کار شوید. سپس می‌توانید درخواست ویزای همراه برای همسر و فرزندانتان را ارائه دهید. برای دریافت ویزای همراه، باید اثبات کنید که قادر به تأمین مالی خانواده‌تان هستید و شرایط زندگی مناسبی برای آنها فراهم کرده‌اید. شما پس از ۵ سال کار به‌عنوان یک پرستار در آلمان، می‌توانید جهت اخذ اقامت دائم آلمان اقدام کنید.

معمولا سطح B2 زبان آلمانی بر اساس چارچوب مشترک مرجع زبان ‌های اروپایی (CEFR) مورد نیاز است. پرستاران می ‌توانند با شرکت در یکی از آزمون ‌های زیر، مهارت زبان آلمانی خود را اثبات کنند. آن چه که برای تحصیل آوسبیلدونگ پرستاری باید بدانید این است که حداقل مدرک مورد نیاز دیپلم دبیرستان می باشد و هم چنین متقاضیان میبایست مدرک B2 زبان آلمانی را ارائه نمایند. طول دوره پرستاری 3 سال می باشد که افراد واجد شرایط می توانند تا دو و نیم سال از این پروسه بکاهند. حقوق دوره های آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان بالاتر از سایر دوره های آوسبیلدونگ می باشد. دوره آوسبیلدونگ پرستاری آلمان رایگان است و شما الزامی به پرداخت شهریه برای حضور در دوره کارآموزی پرستاری در آلمان نحواهید داشت.

اگر ارائه مدرک زبان آلمانی را در نظر نگیریم؛ در اولین مرحله در پروسه معادل سازی مدارک در این کشور، پرستاران میبایست مدارک تحصیلی خود را به ایالت مورد نظر در آلمان ارسال کنند. در این حین مدارک شما بررسی میشود و در صورتی که دانشگاه و مدرک شما مورد قبول باشد به اصطلاح بشاید یا تاییدیه آن را دریافت خواهید کرد. درآمد پرستاران در آلمان با توجه به سابقه، تخصص و نوع مدرک تحصیلی متفاوت خواهد بود. پرستاران می توانند در تمام مراکز مربوط به مراقبت های بهداشتی یا درمانی، مشغول به کار شوند و با افزایش سابقه یا کسب تخصص، حقوق دریافتی خود را افزایش دهند. در جدول زیر می توانید میانگین درآمد سالانه مشاغل مختلف پرستاران در آلمان را مشاهده کنید. از آنجایی که مهاجرت پرستاران به آلمان بدون مدرک زبان بسیار دشوار است، توصیه می کنیم از همین حالا یادگیری زبان آلمانی را شروع کنید.

امکان تحصیل رشته پرستاری در ارمنستان در هر سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا وجود دارد که طول دوره هر یک از آن‌ها بایکدیگر متفاوت است. انتخاب شهر مناسب می‌تواند بر درآمد، امنیت شغلی و رضایت شغلی شما را  افزایش دهد. در ادامه ، تعدادی از بهترین شهرهای آلمان را به شما معرفی می کنیم که درآمد، تقاضای پرستار و امنیت شغلی را ارائه می دهند. علاوه بر حقوق اولیه، پرستاران باتجربه ممکن است مزایا و مزایای دیگری مانند بیمه درمانی، برنامه های بازنشستگی، و تفاوت های شیفتی برای کار در تعطیلات آخر هفته یا در شیفت های شب دریافت کنند. این مولفه های اضافی می تواند درآمد کلی پرستاران با تجربه کاری گسترده را به طور قابل توجهی افزایش دهد. تأثیر تجربه کاری بر درآمد پرستار صرفاً به تعداد سال‌های کار نمی‌پردازد، بلکه به مهارت‌ها و تخصص‌های کسب‌شده در آن سال‌ها نیز مربوط می‌شود.

شهر کلن، یکی از پرجمعیت ترین شهرها در غرب آلمان است که دارای کیفیت زندگی بالا، جاذبه های فرهنگی و دانشکده های پرستاری معتبر مانند دانشگاه علوم کاربردی کلن و دانشگاه کلن است. شهر کلن با میانگین حقوق ماهیانه حدود 3630 یورو برای یک پرستار، توجه بسیاری از پرستاران و پزشکان را به خود جلب کرده است. شهر فرانکفورت نیز یکی دیگر از شهرهای ایده آل برای مهاجرت پرستاران به آلمان می باشد. این شهر دارای چندین مرکز پزشکی و درمانی عالی، مانند بیمارستان دانشگاه فرانکفورت است و امکانات پزشکی در سطح جهانی را به افراد ارائه می دهد. شهر برلین که پایتخت آلمان است، میزبان بسیاری از بهترین بیمارستان های این کشور می باشد. یکی از بزرگترین بیمارستان های دانشگاهی اروپا با بیش از 100 کلینیک و موسسه و بیش از کارمند در این شهر واقع شده است.

با توجه به اینکه بازار کار رشته پرستاری در آلمان از شرایط مطلوبی برخوردار است، محدودیت سنی مشخصی برای شرکت در دوره کارآموزی پرستاری در آلمان وجود ندارد. اما بهتر است که اگر قصد شرکت در این دوره ها را دارید، هرچه زودتر برای اخذ پذیرش و حضور در آلمان اقدام کنید. حقوق پرستاران با توجه به اینکه در کدام ایالت، کدام بیمارستان و در چه بخشی مشغول به کار هستند، تجربه و زمان کار (شیفت شب بیشتر پرداخت می شود) متفاوت است. طبق گزارش Salaryexplorer.com، در آلمان، حقوق پرستاران از 1,340 یورو در ماه (کمترین درآمد) تا 4,620 یورو در ماه (حداکثر حقوق) متغیر است. یک پرستار با کمتر از دو سال سابقه به‌طور متوسط حدود 1520 یورو در ماه درآمد دارد. آوسبیلدونگ پرستاری از پرطرفدارترین آوسبیلدونگ‌ها در آلمان است که شما در حین تحصیل می‌توانید حقوقی را هم دریافت کنید.

در بخش تئوری دانشجویان دروسی مانند آناتومی، فیزیولوژی مراقبت های پرستاری و دروس مقدماتی داروسازی را یاد می گیرند. آموزش عملی دانشجویان نیز در بیمارستان، کلینیک یا سایر مراکز مراقبت های بهداشتی و درمانی انجام می شود. در طول دوره کارورزی پرستاری در آلمان، دانشجویان یاد می گیرند که چگونه مراقبت‌های اولیه را انجام دهند؛ بر علائم حیاتی نظارت کنند و معاینات فیزیکی اولیه را انجام دهند. با توجه به نیاز زیاد آلمان به پرستار، دوره آوسبیلدونگ پرستاری ظرفیت پذیرش زیادی دارد. در زمان نگارش این مقاله، یعنی جولای 2024، ظرفیت پذیرش برای آوسبیلدونگ پرستاری 4923 نفر است، در حالی که ظرفیت پذیرش در آوسبیلدونگ رشته IT فقط 238 نفر بود.

علاوه بر شرایط کار و مهاجرت، توجه به مراحل اخذ اقامت و یافتن شغل مناسب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. خوشبختانه، آلمان با کمبود نیروی متخصص در حوزه پزشکی مواجه است و به همین دلیل، مسیر مهاجرت برای پرستاران و پزشکان تسهیل شده است. با اخذ ویزای معادل‌سازی، می‌توان به آلمان سفر کرد و پس از گذراندن دوره‌های زبان و کارورزی، اقامت کاری دریافت نمود. همچنین، با داشتن مدرک دانشگاهی معتبر و قرارداد کاری با حقوق مناسب، امکان اخذ بلوکارت آلمان (Blue Card) وجود دارد که یکی از سریع‌ترین راه‌های اقامت در اتحادیه اروپا است. در نهایت، با موفقیت در مراحل معادل‌سازی و تطبیق با سیستم بهداشتی آلمان، می‌توان به اقامت دائم این کشور دست یافت.

میانگین حقوق پرستاران در ارمنستان براساس تجربه، تحصیلات و موقعیت مکانی متفاوت است. این مزایا شامل بیمه درمانی، مرخصی با حقوق و فرصت‌های توسعه کسب مهارت حرفه‌ای در زمینه پرستاری می‌شود. برای اخذ پذیرش تحصیلی در ارمنستان داشتن یکی از مدارک بین المللی زبان انگلیسی لازم است. همچنین داشتن مدارک استاندارد بین المللی مثل SAT با ACT شانس اخذ پذیرش تحصیلی را افرازیش می‌دهد. همچنین معمولا برای ورود به دوره پرستاری در ارمنستان متقاضیان باید در مصاحبه دانشگاه پذیرفته شوند.

این فرآیند شامل دریافت پیشنهاد شغلی، معادل‌سازی مدارک، و سپس درخواست ویزا می‌باشد. همچنین، آشنایی با زبان آلمانی و داشتن مهارت‌های لازم در این زمینه، شانس موفقیت را افزایش می‌دهد. آوسبیلدونگ پرستاری آلمان یکی از روش های توصیه شده برای علاقه‌مندان مهاجرت به آلمان و اشتغال در این رشته است. آنها باید بیماران به خوبی درک کنند و امید، اعتماد به نفس و اراده قوی را در بیماران به وجود بیاورند تا روند بهبود آنها را سرعت ببخشند. آلمان یکی از بهترین کشورها برای کارکنان بهداشتی در جهان محسوب می‌شود و از جمله محبوب‌ترین کشورها برای مهاجرت است. با مهاجرت به آلمان و کار به‌عنوان پرستار، می‌توانید انتظار حقوق شایسته، شرایط کاری خوب و فرصتی برای زندگی در اروپا را داشته باشید.

مقام مسئول، پرونده شما را بررسی کرده و مدارک تحصیلی شما را معادل سازی می کند. در صورتی که صلاحیت شما با مدارک تحصیلی آلمانی تطابق نداشته باشد، باید در آزمون سنجش یا دوره ی مربوطه شرکت کنید، تا سطح دانش شما اثبات شود. میزان دستمزد آن‌ها به عواملی چون سطح تحصیلات، تجربه کاری، تخصص، منطقه جغرافیایی و نوع موسسه بستگی دارد. با این حال، این رقم می‌تواند با افزایش سابقه کار و کسب تخصص‌های ویژه، به طور قابل توجهی افزایش یابد. اگر به دنبال راهی برای اخذ پذیرش دوره آوسبیلدونگ پرستاری آلمان هستید، کارشناسان موسسه فرداد دانش پاسارگاد ارائه خدمات مشاوره ای به شما عزیزان هستند.

از جمله این که، باید یک پیشنهاد شغلی با حداقل حقوق یورو در سال داشته باشید و مدرک تحصیلی شما در آلمان به رسمیت شناخته شود. فارغ التحصیلان کارآموزی پرستاری در آلمان، می توانند آینده شغلی بسیار روشن و عالی در سیستم بهداشت و درمان این کشور داشته باشند. شما میتوانید با کسب مدرک این دوره، درآمد پایدار و امنیت شغلی خود را در یکی از بهترین کشورهای جهان تضمین کنید. تفاوت اصلی این دوره ها با تحصیل در دانشگاه های آلمان، این است که کارآموزان دوره های آوسبیلدونگ از شروع آموزش حقوق دریافت می کنند. حقوق دوره های آوسبیلدونگ پرستاری برای هر سال تحصیلی متفاوت است و معمولا هر سال افزایش پیدا می کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، همین حالا با ما تماس بگیرید. شما می‌توانید در همین ابتدا، فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید تا شانس مهاجرت خود را به‌عنوان یک پرستار بسنجید. ضمن تماشای این وبینار تا انتها جهت هرگونه سوال و یا بررسی شرایط خود با مشاورین ما در دفاتر تهران و شیراز در ارتباط باشید. اطلاعاتی که در این وبسایت مشاهده می نمایید بر اساس تحقیقات اشخاصی هست که غیر حقوقی هستند و موسسه MIE هیچ گونه مسئولیت حقوقی در خصوص اطلاعات وبسایت ندارد. ما همیشه توصیه می کنیم این اطلاعات را راستی آزمایی کنید و با یک وکیل لوکال در میان بگذارید.

همچنین، برخی از دوره‌های آموزشی و مشاوره رایگان در این زمینه در دسترس هستند. پس از تایید ویزا، پرستاران می‌توانند برای سفر به آلمان برنامه‌ریزی کرده و بعد از ورود، در اداره ثبت محلی ثبت‌نام کرده و مجوز کار را دریافت کنند. در نهایت، شرکت در دوره‌های آموزشی برای آشنایی با سیستم بهداشتی آلمان و قوانین محلی ضروری است تا به ارائه خدمات پرستاری در این کشور بپردازند. با توجه به افزایش نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر جهان، بسیاری از کشور ها با کمبود نیروی پرستاری مواجه شده ‌اند. پرستاران از کشور های مختلف با امید دست یافتن به فرصت ‌های شغلی بهتر، حقوق بالاتر و شرایط کاری مناسب ‌تر، به سوی آلمان جذب می ‌شوند.

این مقاله توسط خانم سنا شرهانی نویسنده و پژوهشگر برجسته در حوزه مهاجرت و روش‌های قانونی مهاجرت نوشته شده است. به این صورت که مبلغ آن 1.190 یورو در سال اول، 1.250 یورو در سال دوم و 1.350 در سال سوم است. کار در بخش مراقبت های سرپایی می تواند جذابیت های متعددی داشته باشد که در ادامه به آن اشاره می کنیم. تنها مراحل باقیمانده پس از دریافت پذیرش تا دریافت ویزا، (1.) گرفتن وقت سفارت و (2.) ملاقات و مصاحبه با آفیسر سفارت است.

در مهاجرت پرستار به آلمان، همراهی اعضای خانواده مشروط بر دریافت ویزای همراه است. این ویزا به اعضای خانواده اجازه می‌دهد تا به همراه پرستار به آلمان سفر کرده و در آنجا صاحب شغل شوند. اعضای خانواده‌ پرستار برای دریافت این ویزا باید اثبات کنند که می‌توانند به زبان آلمانی صحبت کنند. سطح زبان آلمانی موردنیاز برای همسر عموماً A1 است، اما فرزندان 16 تا 18 سال باید مدرک زبان C1 ارائه دهند (برای فرزندان زیر 16 سال ارائه مدرک زبان الزامی نیست). اما شما در شرایط خاص و با مشاوره با اریکا می‌توانید برای خانواده خود، ویزای همراه را بدون مدرک زبان دریافت کنید. همچنین، با اریکا این امکان فراهم است که خانواده متقاضی مهاجرت پرستاری به آلمان (همسر و فرزندان زیر 18 سال) بتوانند هم‌زمان با پرستار به این کشور مهاجرت کرده و در آنجا مشغول به کار شوند.

برخی برنامه‌های مهاجرتی به پرستاران این امکان را می‌دهند که بدون مدرک زبان به‌صورت مشروط مهاجرت کنند، به شرط آنکه زبان آلمانی را در کشور مقصد یاد بگیرند. این روش برای پرستارانی مناسب است که از یک کارفرمای آلمانی پیشنهاد شغلی دریافت کرده باشند. در این روش ابتدا از طریق سایت‌ های کاریابی، شبکه‌ های اجتماعی حرفه ‌ای (مانند LinkedIn) و آژانس ‌های کاریابی می ‌توانید به دنبال فرصت ‌های شغلی بگردید. پس از موفقیت در مصاحبه ‌های کاری و دریافت پیشنهاد شغلی رسمی از کارفرما، درخواست ویزای کار را می دهید. (با ارائه مدارک لازم به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود مراجعه می کنید.) سپس مدارک تحصیلی شما باید توسط مراجع آلمانی تایید شود. پس از تایید و دریافت ویزا، می‌ توانید به آلمان سفر کنید و کار خود را شروع کنید.

مدارک شما توسط متخصصان مربوطه بررسی و با مدارک آلمانی معادل‌سازی می‌شوند. هدف از معادل‌سازی، سنجش سطح مهارت و دانش شما در مقایسه با استانداردهای پرستاری در آلمان است. مدرک پرستاری (حداقل در مقطع کارشناسی) اولین و مهم‌ترین شرط برای مهاجرت به آلمان و اشتغال در حرفه پرستاری است. ملیت شما نقشی در تأیید مدرک‌تان ندارد، بلکه محل اخذ مدرک تعیین‌کننده خواهد بود. در تعریف ویزای جستجوی کار باید گفت این ویزا، به متقاضی امکان کاریابی در آلمان را در بازه زمانی 6 ماهه می دهد.

این در حالیست که پرستاران شاغل در شهر نورنبرگ، کمترین درآمد یعنی 3,230 یورو در ماه دریافت می کنند. پس شما باید قبل از انتخاب مقصد مهاجرت خود در آلمان، تمامی این فاکتورها را در نظر بگیرید. جالب است بدانید که فاکتور جنسیت هم می تواند بر حقوق و درآمد پرستاران در آلمان تاثیر بگذارد. بر طبق گزارش ها، پرستاران زن در آلمان، حدود 6% بیشتر از پرستاران مرد درآمد دارند. پرستارانی که موفق به یافتن کارفرمای مناسب و دریافت ویزای کاری کشور آلمان می‌شوند، قادر به بردن خانواده خود به آلمان خواهند بود.

این کمبود به دلیل عوامل مختلفی از جمله افزایش سن جمعیت، بازنشستگی پرستاران شاغل و کمبود فارغ‌التحصیلان پرستاری ایجاد شده است. اکنون با تصویب قوانین جدید، شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان تسهیل شده است. به خاطر داشته باشید که اثبات تمکن مالی، یکی از مهم ترین شروط دریافت ویزای آلمان است. پس موقع بررسی هزینه ها، باید حدود 860 یورو در ماه را نیز به عنوان تمکن مالی در نظر داشته باشید. شما باید هنگام درخواست ویزا، هزینه 1 سال زندگی خود در آلمان، یعنی یورو را در حساب بانکی خود داشته باشید.

افراد این تیم متشکل از مهندسان موفق و برجسته در امور مهاجرتی میباشند که در سال 2012 فعالیت خود را در زمینه مهاجرت قانونی کاری، تحصیلی و ثبت شرکت و سرمایه گذاری آغاز نموده اند. دقت داشته باشید که کارت شانس آلمان از سال 2024 به طور رسمی جایگزین ویزای جستجوی کار آلمان شد. به‌طورکلی، در شرایط مهاجرت به کشور آلمان برای پرستاران، محدودیت سنی خاصی تعریف نشده است (زیر 60 سال). داشتن مهارت‌های زبان آلمانی در سطح حداقل B1 مطابق با چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبان‌ها CEFR، از جمله الزامات شرایط اعزام پرستار به آلمان است. امکان تحصیل پرستاری در ارمنستان به زبان‌های انگلیسی، ارمنی و روسی ارائه می‌شود.

باید توجه داشته باشید که هزینه زندگی در آلمان از شهر و منطقه ای به منطقه دیگر مطمئنا با تفاوت هایی همراه است. گران ترین مناطق برای زندگی در آلمان باواریا و بادن وورتمبرگ و ارزان‌ترین مناطق برای زندگی محله های ساکسونی-آنهالت، زاکسن و نیدرزاکسن هستند. همچنین هر فرد می تواند با توجه به شرایط و علاقه خودش برای کار پرستاری در آلمان شیفت مورد نظر خود را انتخاب کند. پایین‌ترین و بالاترین میزان درآمد پرستار در آلمان برای یک ماه به ترتیب 1425 تا 4601 یورو خواهد بود. با توجه به اینکه استانداردهای زندگی در هر یک از ایالت های آلمان متفاوت است، میزان درآمد ماهانه پرستار در آلمان بسته به مکانی که دوره خود را در آن می گذراند، متفاوت خواهد بود.

پرستاران می‌توانند از طریق دریافت ویزای جاب‌آفر و یا شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان برای مهاجرت به این کشور اقدام کنند. از دیگر روش های مهاجرت کادر درمان به آلمان می توان به ویزای جستجوی کار اشاره کرد. این روش برای پرستارانی است که هنوز پیشنهاد شغلی دریافت نکرده ‌اند اما قصد دارند در آلمان به دنبال کار بگردند. در این روش با ارائه مدارک لازم در سفارت یا کنسولگری آلمان درخواست ویزای جستجوی کار می دهید. پس از دریافت ویزا، به آلمان سفر کرده و به دنبال فرصت‌ های شغلی می گردید.

فرهنگ کاری متفاوت و نیاز به تطبیق با قوانین و استانداردهای جدید نیز از چالش‌های دیگر است. با این وجود، بسیاری از پرستاران خارجی با گذر زمان و حمایت از سوی کارفرما، این چالش‌ها را پشت سر می‌گذارند. پرستاران با ارائه مدارک تحصیلی معتبر، مدارک زبان، سابقه کاری و … می‌توانند به ویزای کاری آلمان برسند. یکی از دغدغه های خانواده ها در حین اقدام برای ویزای کار پرستاری آلمان، تحصیل بچه هاست. پیش نیاز دریافت ویزای کار پرستاری در آلمان، جلب نظر یک کارفرمای معتبر و دریافت پیشنهاد کار است.

برلین همچنین دارای یک سیستم حمل و نقل عمومی عالی است که رفت و آمد آسان را برای پزشکان و پرستاران تسهیل می کند. از طرفی دیگر، اگر قصد تحصیل پرستاری در آلمان را دارید، بهتر است متناسب با مقطع تحصیلی خود، در سن مناسب اقدام کنید. برای مثال، اگر می خواهید لیسانس پرستاری در آلمان را دنبال کنید، بهتر است بین 18 تا 23 سال باشید. برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز محدودیت سنی خاصی وجود ندارد. با توجه به نیاز مبرم آلمان به پرستاران ماهر و حرفه ای، موقعیت های شغلی عالی برای پرستاران در این کشور وجود دارد. دولت آلمان، برخی شرایط را برای جذب پرستاران خارجی در نظر گرفته است که در این بخش مهم ترین آنها را برایتان توضیح می دهیم.

این شهرها دارای بازار کار قوی و نیاز بالای به پرستاران هستند که باعث می‌شود فرصت‌های شغلی فراوان و درآمدهای مناسبی برای پرستاران فراهم شود. متقاضیان این دوره ها می توانند با ارائه مدرک دیپلم 12 ساله و مدرک B2 زبان آلمانی اقدام به ثبت نام نمایند. متوسط حقوق پرستاران در آلمان ماهیانه 3.100 یورو می باشد که با توجه به تخصص و سابقه ممکن است کمی کمتر یا بیشتر از این مبلغ باشد. اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید می توانید با کارشناسان موسسه مهاجرتی MIE تماس بگیرید و از مشاوره اولیه رایگان بهره مند شوید تا شرایط خود را بررسی نمایید. این برنامه که به آموزش تئوری و عملی می‌پردازد، برای افرادی ساخته شده است که علاقه مند به دنبال کردن شغل پرستاری در آلمان هستند اما تحصیلات لازم را ندارند. بعد از دوره کارآموزی شما به عنوان یک پرستار می توانید در محیط های متنوعی مشغول به کار شوید.

توصیه ما به شما متقاضی عزیز آن است که ابتدا شرایط خود را برای بررسی تخصصی و رایگان، در اختیار کارشناسان و وکلای عالیان ویزا بگذارید تا بر اساس آن، بهترین روش مهاجرت به آلمان را به شما پیشنهاد کنند. علاوه بر این میزان تحصیلات، شهر محل کار و نوع کارفرما نیز بر میزان درآمد پرستاران در آلمان بسیار تاثیرگذار است. طبق آمار به دست آمده متوسط درآمد ماهانه پرستاران در آلمان 2900 یورو اعلام شده است. باتوجه به روش‌های متفاوتی که پیش‌روی پرستاران قرار دارد، مدارک موردنیاز هر فرد نیز با دیگر افراد متفاوت خواهد بود. در وهله اول شما باید مدارک موردنیاز را برای کارفرما یا مرکز کارموزی ارسال نموده تا موفق به دریافت دعوت‌نامه لازم جهت اشغال در این کشور شوید.

در برخی مشاغل مراقبت های بهداشتی از جمله پرستاران داشتن مدرک زبان در سطح B2 کافی است و مورد قبول قرار می گیرد. اما پزشکان برای کار در این کشور باید مدرک زبان در سطح C1 را ارائه دهند. یکی از دغدغه‌های اصلی پرستارانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، هزینه‌های مرتبط با این فرایند است. اگرچه برخی از هزینه‌ها مانند آزمون‌های ارزیابی شغلی و دوره‌های آموزشی ممکن است در برخی موارد رایگان یا با هزینه کم در دسترس باشند، اما هزینه‌های کلی مهاجرت و زندگی در آلمان همچنان موضوعی مهم است. معمولاً از متقاضیان مهاجرت به‌عنوان پرستار به آلمان، حداقل دو سال سابقه کار مرتبط در یک بیمارستان یا مرکز مراقبتی معتبر خواسته می‌شود. DBfK صلاحیت و تجربه شما را ارزیابی می‌کند و در صورت واجد شرایط بودن، گواهی لازم را صادر می‌کند.

در زمان ارسال درخواست باید مدارک لازم همانند، مدارک تحصیلی و مدرک زبان را ضمیمه کنید. حتما درخواست و رزومه خود را به زبان آلمانی بفرستید، تا سازمان مربوطه اطمینان داشته باشد، شما به زبان آلمانی تسلط دارید. این برنامه برای افرادی ساخته شده است که علاقه مند به دنبال کردن شغل پرستاری در آلمان هستند اما تحصیلات لازم را ندارند. طول دوره آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان برای دانشجویان بین المللی حدود 3 تا 3.5 سال است. در این دوره پس از سه سال آموزش در حین کار، متقاضیان مجوزهای لازم را برای ورود مستقیم به بازار کار رشته پرستاری در آلمان دریافت می کنند. بسیاری از پرستاران تمایل دارند تا همراه اعضای خانواده (همسر و فرزندان زیر 18 سال) برای مهاجرت به آلمان اقدام کنند.

اگر می خواهید ویزای کاری آلمان را از طریق جاب آفر دریافت کنید، باید نشان دهید که حداقل درآمد شما از حرفه پرستاری در آلمان، 49,830 یورو در سال خواهد بود. یکی دیگر از روش های مهاجرت پرستاران به آلمان، مهاجرت از طریق برنامه های آموزشی می باشد. این روش برای پرستارانی است که می ‌خواهند از طریق تحصیل یا گذراندن دوره ‌های آموزشی به آلمان مهاجرت کنند. در این روش ابتدا باید دوره ‌های آموزشی یا دانشگاه ‌هایی که دوره ‌های مرتبط با پرستاری را ارائه می‌دهند، پیدا کنید. پس از ورود به آلمان و تکمیل دوره آموزشی یا تحصیلی، می ‌توانید به دنبال کار بگردید و ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهید. دولت آلمان برای پرستارانی که از خارج کشور به آلمان می‌آیند، برنامه‌هایی برای دوره‌های آموزش زبان آلمانی و معادل‌سازی مدارک بدون هزینه ارائه می‌دهد.

حقوق آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان در سال اول آموزش، بین ۱,۱۹۰ الی ۱,۲۳۱ یورو ناخالص در ماه، در سال دوم بین ۱,۲۵۰ الی ۱,۲۹۷ یورو در ماه و در سال سوم بین ۱,۳۵۰ الی ۱,۴۰۳ یورو در ماه است. چنانچه مدارک شما، توسط مقامات ایالت مربوطه تائید نشد، باید در دوره‌های آموزشی پرستاری در آلمان شرکت کنید. این آموزش‌ها با عنوان دوره آموزشی حرفه‌ای (vocational) برگزار شده و ممکن است ۲ الی ۳ سال طول بکشد. پس از اتمام دوره آموزش، باید آزمون ویژه پرستاری (staatliche prüfung) را بگذرانید تا بتوانید به‌عنوان پرستار در آلمان کار کنید. پس از قبولی در آزمون، می‌توانید مجوز دولتی برای کار در آلمان به‌عنوان پرستار را دریافت کنید.

معادل سازی مدارک به این معناست که مدارک تحصیلی دانشگاهی مورد تایید دولت آلمان واقع شود و دانش شخص اثبات شود. زمانی که معادل سازی صورت بگیرد و صلاحیت شما تایید شود، بقیه مراحل مهاجرت پرستاران به آلمان به مراتب آسان‌تر خواهد بود. اگر شما هم می خواهید برای کار و یا تحصیل پرستاری به کشور آلمان مهاجرت کنید، همین حالا شرایط خود را در اختیار کارشناسان ما بگذارید تا پس از بررسی تخصصی و کاملا رایگان، بهترین روش را به شما پیشنهاد کنند. حتی اگر کشور آلمان برای شرایط و اهداف شما مناسب نباشد، کارشناسان ما شرایط مهاجرت شما به سایر کشورهای جهان را فراهم می کنند. تنها کافیست با شماره های موسسه تماس بگیرید و یا فرم ارزیابی موجود در وب سایت عالیان ویزا را تکمیل کنید تا با شما تماس حاصل کنند. معمولا شغل پرستاری، در تمامی شهرهای آلمان مورد تقاضا است و پرستاران می توانند در هر کجای کشور آلمان، درآمد خوبی به دست آورند.

به این ترتیب، در هر پنج سال می‌توانید حداقل یک سال از مزایای این بیمه استفاده کنید. افراد دارای فرزند، 67 درصد و افرادی که فرزندی ندارند 60 درصد از دستمزد خالص‌شان ظرف 12 ماه گذشته و قبل از بیکاری را به عنوان بیمه بیکاری دریافت می‌کنند. مضاف بر این، کمک‌هزینه‌های مسکن و اقلام ضروری هم به افراد بیکار اعطا می‌شود. در آلمان طبق قانون، همه شاغلان و همچنین برخی از گروه‌های خوداشتغال باید حق بیمه را پرداخت کنند. در آلمان می‌توان از دو یا چند کشور حقوق بازنشستگی دریافت کرد و هنگامی که نیروهای کار خارجی پس از بازنشستگی به کشور خود بازگردند، مستمری‌شان برای ایشان ارسال خواهد شد. به طور کلی در آلمان، به هر کاری که مشغول باشید می‌توانید از امنیت شغلی خود اطمینان داشته باشید.

برخی از ایالت‌ها با ایجاد مشوق‌هایی مانند هزینه آموزش زبان یا حمایت از اقامت خانواده پرستار را برای ضور در آن ایالت تشویق می کنند. آلمان به دلیل ارائه نیروی کار در بخش‌های بهداشتی و درمانی، به یکی از مقاصد اصلی پرستاران بین‌المللی تبدیل شده است. بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت آلمان (BMG)، این کشور تا سال 2030 به بیش از 500,000 پرستار جدید نیاز دارد. دولت آلمان شرایط ورود پرستاران را به دلیل نیاز به نیروی کار پرستارساده‌تر کرده و برنامه‌هایی مانند ویزای A17 و سیستم Anerkennung  را برای انجام این پروسه ارائه می‌دهد. ویزایA17 به متقاضیان امکان شرکت در دوره های آوسبیلدونگ پرستاری آلمان را می دهد. زمان ثبت تقاضای وقت سفارت آلمان و تعداد درخواست کار پرستاری در آلمان، تعیین کننده مدت زمان انتظار برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان است.

آن چه که علاوه بر شرایط مهاجرت و کار پرستاران در آلمان اهمیت دارد توجه به شرایط اخذ اقامت آلمان و یافتن شغل مرتبط و دریافت حقوق می باشد. اگر حداقل مدرک لیسانس پرستاری و همچنین مدرک زبان آلمانی دارید، می‌توانید برای مهاجرت به آلمان از طریق انرکنونگ اقدام کنید. در این روش مهاجرتی شما ایمیلی به زبان آلمانی می‌نویسید و برای کارفرماهای مختلف در بیمارستان های آلمان ارسال می‌کنید. پس از اخذ تاییدیه از طرف یکی از بیمارستان‌ها، می‌توانید برای مهاجرت به آلمان اقدام کنید. اگر قصد دارید با مدرک دیپلم به کار پرستاری در آلمان مشغول شوید، باید بدانید که شرایط مهاجرت کاری پرستار به آلمان بدون تجربه کاری تقریبا غیرممکن است و باید تجربه کاری در حد لازم را داشته باشید.

همین امر باعث می شود که کشور آلمان به عنوان یک مقصد ایده آل برای مهاجرت پرستاران تبدیل شود. پرستاران میتوانند با دریافت ویزای کاری  مجوز لازم برای مهاجرت به المان را دریافت کنند. در این روش، متقاضی باید بتواند از یک کارفرما در آلمان، پیشنهاد شغلی دریافت کند. پس از اخذ نامه رسمی از کارفرما و یا قرارداد کاری، متقاضی می تواند با مراجعه به سفارت یا کنسولگری آلمان در محل سکونت خود، ویزای کاری آلمان را درخواست کند. مراجعه به سایت های کاریابی آلمان می تواند به پرستاران در یافتن موقعیت های شغلی مرتبط با پرستاری و ارتباط با کارفرمایان در این کشور بسیار کمک کننده باشد. همراهی خانواده، دغدغه‌ی بسیاری از پرستارانی است که قصد مهاجرت به آلمان را دارند.

به‌طور کلی، ارمنستان به عنوان یک مقصد جذاب برای مهاجرت پرستار به ارمنستان شناخته می‌شود. برای دریافت مجوز رسمی، علاوه بر تایید مدارک تحصیلی باید در زبان آلمانی مهارتی حداقل در سطح B2 داشته باشید. پس از تایید این دو مرحله، پزشکی آلمانی شما را از نظر جسمی و روحی معاینه کرده و در صورت تایید، گواهینامه ای صادر می کند. از مزایای کار در آلمان برای پرستاران این است، که محدودیت سنی در این شغل وجود ندارد و افراد در صورت داشتن شرایط ذکر شده با هر سنی می توانند در آلمان مشغول به کار شوند. یکی از مزایای تحصیل در رشته پرستاری در آلمان، دریافت حقوق مناسب در طول دوره است. دانشجویان آوسبیلدونگ پرستاری ماهانه مبلغی به عنوان حقوق دریافت می‌کنند که این مبلغ با توجه به سال تحصیلی افزایش می‌یابد.


پرستار برای سالمندان